You need to be logged in to post in the forum - Log In

An active JCE Pro Subscription is required to post in the forum - Buy a Subscription

Support is currently Online

Official support hours:
Monday To Friday
From 09:00 To 17:00 Europe/London (BST)
  Tuesday, 04 May 2021
  9 Replies
  1.7K Visits
HI,

We use the font icons vers. 4, which you have to insert manually into the code.

Unfortunately, the icons are then not displayed in the editor. But what would be important.

Is it possible to make the icons visible?

cu....O.D.
more than a month ago
·
#107768
Accepted Answer
Please install JCE Pro 2.9.7 Beta - https://www.joomlacontenteditor.net/downloads/editor/pro/development

Then in Editor Profiles -> Editor Parameters -> Typography, set Editor Styles to Add, and in the Custom CSS Files field, add:


https://netdna.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.css


For example:

https://cdn.joomlacontenteditor.net/tmp/107730-fonticons.jpg

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

more than a month ago
·
#107740
Are you referring to FontAwesome 4? - https://fontawesome.com/v4.7.0/

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

more than a month ago
·
#107746
Are you referring to FontAwesome 4? - https://fontawesome.com/v4.7.0/



Yes, I think. We use the fonticons with the fa-tags, like this:

<i class="fa fa-camera-retro fa-lg"></i> fa-lg

Exactly this tags does not appear in the editor. But it should, because the end-customer cannot use the Code-View.

cu....O.D.
more than a month ago
·
#107748

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

more than a month ago
·
#107751


Thank you very much.

That works, but the icon is still not visible in the editor. Fontawesome is set in the code, you can see it at the frontend, but not in the editor.


I think, the mistake is here:

"....and loaded in the editor content via your template stylesheet" Can you tell us, step for step, how to that?

Look the attachments ...

cu...O.D.
more than a month ago
·
#107754
Which template are you using?

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

more than a month ago
·
#107755
Which template are you using?


We use this one: JA Edenite II with T3 Framework from JoomlArt

https://www.joomlart.com/joomla/templates/ja-edenite-ii

Our website is: http://cms2019.vg-wallerstein.de/
more than a month ago
·
#107768
Accepted Answer
Please install JCE Pro 2.9.7 Beta - https://www.joomlacontenteditor.net/downloads/editor/pro/development

Then in Editor Profiles -> Editor Parameters -> Typography, set Editor Styles to Add, and in the Custom CSS Files field, add:


https://netdna.bootstrapcdn.com/font-awesome/4.3.0/css/font-awesome.css


For example:

https://cdn.joomlacontenteditor.net/tmp/107730-fonticons.jpg

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

more than a month ago
·
#107769
Thank you very much, this also works wonderfully.
My compliments for the competent help.

However - I don't even dare to say this - there is a data protection problem with the call at netdna.com here in Germany. Because this call is not allowed according to some data protectionists, unfortunately in this case the customer here.

Therefore, we have hosted the Fontawesome locally, but this also did not feel as smooth as hoped. So we still have to find the right path for the local call here, then it should work.

Let's see - until then: Thanks a lot!

cu: O.D.
more than a month ago
·
#107770
Therefore, we have hosted the Fontawesome locally, but this also did not feel as smooth as hoped. So we still have to find the right path for the local call here, then it should work.


Just change the URL for the Custom CSS Files field to the local url, relative to the site root, eg: media/css/css/font-awesome.css

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

blue_Shift selected the reply #107768 as the answer for this post — 6 months ago
  • Page :
  • 1
There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!