You need to be logged in to post in the forum - Log In

An active JCE Pro Subscription is required to post in the forum - Buy a Subscription

Support is currently Offline

Official support hours:
Monday To Friday
From 09:00 To 17:00 Europe/London (BST)

Please post your question in the Forum and we will get back to you as soon as we can.

  Wednesday, 27 July 2022
  5 Replies
  122 Visits
I have installed the JCE Pro on a Joomla website with the latest 3.10.X version.
So far it works, except for video I have an issue. I added a mp4 video in an own created modul and set the video to auto play. However it does not start automatically when the home page is opened (the module is only added to the home page). It looks as if it is starting sometimes on Firefox but not never in Chrome/Safari. Although both browser allow sound. Looks like chrome disabled autostart.
What can I do that the video starts automatically (is there a workaround)? Attached two screenshots.

Thanks in advance and best regards
Tony
one week ago
·
#111531
It seems that Chrome will always disable autoplay, except for muted videos - https://developer.chrome.com/blog/autoplay

In my tests, the video will autoplay in Chrome if it is muted.

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

one week ago
·
#111539
Hi Ryan

Same on my site, as long as video is muted it autoplays. Looks like there are some workarounds based on your submitted google url.

Beste Regards
Tony
one week ago
·
#111540
Hi Ryan

One other thing is that on iPhone Safari it does also no autostart. Can anything be done (video muted)?

I also realized that on Firefox and Safari the controls on the buttom right don't show up. On chrome it is displayed and video can be unmutted.

Best regards
Tony
one week ago
·
#111541
I also realized that on Firefox and Safari the controls on the buttom right don't show up. On chrome it is displayed and video can be unmutted.


I'm seeing all the controls in my tests.

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

one week ago
·
#111542
You might want to try this - https://github.com/widgetfactory/wf-plyr - a Joomla plugin of the Plyr media player, which will provide a uniform media player UI for all browsers, and might solve some issues.

Just because you're not paranoid doesn't mean everybody isn't out to get you.

  • Page :
  • 1
There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!